Firma plaanib rajada Sillamäe sadamasse rehvide ümbertöötlustehase (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäe.
Sillamäe. Foto: Teet Malsroos/Scanpix

Eesti ettevõte Gummigranul OÜ kavatseb lähiajal rajada Sillamäe sadamasse kasutatud autorehvide ümbertöötlustehase, mis utiliseeriks aastas kuni 10 000 tonni rehve ja pakuks tööd kuni 35 inimesele.

Millal tehase ehitamine võiks alata ja millal see omakorda võiks valmis saada on Gummigranuli juhatuse esimehe Mikhail Veksleri sõnul veel vara öelda. «Kõigepealt pean saama lepingu oma äriplaani kohta ja lepingu investeeringute kohta, siis saan midagi öelda,» rääkis ta BNS-ile. «Aga tehase rajamine on plaanis ja võiks tulevikus tööd anda 30-35 inimesele.»

Veksler ootab riigilt tehase rajamiseks toetust, kuna uus tehas aitaks luua Ida-Virumaal kiiresti uusi töökohti ja lahendada pikaajaline rehvide utiliseerimisel tekkinud keskkonnaprobleem.

Veksleri sõnul on Gummigranul sõlmimas lepingut USA ettevõttega Eco Green Equipment, mis ehitaks neile uue põlvkonna automatiseeritud tehase. USA firma on spetsialiseerunud kasutatud autorehvide utiliseerimise ja ümbertöötlemise tehaste arendamisele ja ehitamisele.

Lisaks peab Veksler läbirääkimisi Eesti Energiaga, et hakata neile ümbertöötlustehase käivitumisel tarnima kummigraanul, mida Eesti Energia saab kasutada põlevkiviga koos töötlemisel kõrgema väärtusega  ja suuremas koguses põlevkiviõli saamiseks. Selle tarvis hakatakse sügisel kummigraanuli põletamist Eesti Energia tehastes katsetama.

Samas märkis Veksler, et energiafirma tehased vajaksid aastas kuni 100 000 tonni autorehve. «Vajaliku materjali koguse suurendamiseks eeldame täiendavaid tarneid Venemaalt ja teistest Euroopa riikidest kuni vajaliku koguse saavutamiseni,» rääkis ta.

«Tehase ehitamine toimub eeldatavasti Sillamäe sadama piirkonda, mis on kinnitatud sadama poolt, selleks on meile eraldatud territoorium 15 000 ruutmeetri ulatuses,» märkis Veksler.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles