Aasa sõnul on riigiautode hankimises tulekul mitmed muudatused (1)

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihalduse minister Arto Aas
Riigihalduse minister Arto Aas Foto: Erik Prozes

Riigihalduse minister Arto Aas esitab valitsusele lähiajal ettepanekud riigiasutuste sõiduautode kasutamise tõhustamiseks, et muuta seda läbipaistvamaks ja optimaalsemaks.

«Riik peab oma autoparki mõistlikult kasutama. Kõigis asutustes võiksid kehtida ühtsed kulusäästlikud põhimõtted sõidukite ostmise ja kasutamise kohta, ühiselt võiks tulevikus hankida nii sõidukeid kui ka näiteks kindlustusteenust,» ütles riigihalduse minister Arto Aas pressiteates.

Valitsuse otsusega korraldab riigi tugiteenuste keskus esimest korda järgmise aasta alguses asutuste sõiduautode ühishanke. Hankimise korra muudatusele jätkuks on nüüd valminud kuus ettepanekut ka sõiduautode kasutuskorra muutmiseks. Ettepanekutega soovitatakse näiteks sõiduautode pikemat kasutamist võimaldava kohese väljaostu senisest sagedasemat rakendamist ja riigiasutustes automaatse sõidupäeviku laialdasemat kasutuselevõttu autopargi haldamiseks vajalike andmete kogumiseks. Lisaks käsitletakse alternatiivseid võimalusi ametisõitude korraldamiseks ja viidatakse vajadusele ühtlustada sõidukite kasutamise andmete kogumist.

Riigi kasutuses on 4476 autot, millest 52 protsenti on sõiduautod, ligi 35 protsenti on alarm- ja eriotstarbelised sõidukid ja ülejäänud muu kasutusega sõidukid, näiteks bussid, veoautod, haagised. Riigi sõiduautode arv on aastatega vähenenud  -  võrreldes 2012. aastaga on asutustel üle 300 sõiduki vähem.

Nii ettepanekute väljatöötamine, kui ka keskse hankimise ettevalmistus on toimunud mitmete riigiasutuste koostöös. Töögrupis osalesid Politsei- ja Piirivalveameti, Siseministeeriumi, Maksu- ja Tolliameti, Maanteeameti, Kaitseväe, Kaitseministeeriumi ja Rahandusministeeriumi esindajad. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles