SEB langetas Eesti tänavuse majanduskasvu prognoosi 1,7 protsendile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB


lt/Foto LIIS TREIMANN/POSTIMEES
SEB lt/Foto LIIS TREIMANN/POSTIMEES Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

SEB langetas värskes majandusprognoosis Nordic Outlook Eesti tänavuse majanduskasvu prognoosi 0,3 protsendipunkti võrra 1,7 protsendile.

Järgmiseks aastaks ennustab pank Eestile 2,4-protsendilist majanduskasvu, mis on sama näitaja kui mai prognoosis. Aastal 2018 peaks sisemajanduse koguprodukt (SKP) kasvama 3 protsenti, vahendab BNS. 

Esialgseil andmeil kasvas Eesti majandus esimesel poolaastal vaid 1,1 protsenti. Kasvu on pidurdanud nõrk kapitalikulutuste maht ning nõrk eksport, ent siiski näitab majandus taastumise märke ning teise poolaasta näitajad peaksid olema paremad, märgivad SEB analüütikud prognoosis.

Eesti inflatsioon tarbijahindade harmoniseeritud indeksi (THHI) põhimõtete järgi arvestatuna on tänavu SEB hinnangul Eestis 0,5 protsenti, järgmisel aastal kiireneb see panga hinnangul 2,4 protsendini ja 2018. aastal 2,8 protsendini.

Läti majanduskasvuks ootab SEB tänavu 2,4 ja 2017. aastal 2,2 protsenti ning Leedu majanduskasvuks tänavu 2,2 ja järgmisel aastal 2,5 protsenti. Läti inflatsioon peaks SEB hinnangul tänavu olema 0,1 protsenti ja Leedus 0,8 protsenti. Järgmisel aastal peaksid Läti tarbijahinnad kasvama 2,1 protsendi ja Leedus 1,5 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles