Eesti euroga liitumine tõi Ligile ja Padarile teenetemärgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti euromündid
Eesti euromündid Foto: Peeter Langovits

Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves annab tänavu riiklikud teenetemärgid 99 inimesele, kelle seas saavad autasu üheksa inimest, kes tegid palju tööd Eesti pääsemise nimel euroalasse.

Presidendi tänase otsuse järgi saavad Riigivapi III klassi teenetemärgi praegune ja eelmine rahandusminister Jürgen Ligi ja Ivari Padar. Riiklik autasu on neile tunnustuseks nende suure panuse eest Eesti euroalaga liitumisel.

Samuti saavad teenete eest Eesti liitumise ettevalmistamisel euroalaga Maarjamaa Risti teenetemärgi ka Euroopa Komisjoni eelmised majandus- ja rahandusvolinik Joaquin Almunia ning laienemisvolinik Olli Rehn.

Eesti euroalaga liitumisele kaasa aitamise eest saab Valgetähe III klassi teenetemärgi rahandusministeeriumi endine kantsler Tea Varrak.

Valgetähe IV klassi teenetemärgi saavad sama panuse eest ka riigiametnikud Kadri Maasik ja Anne Sulling, Maarjamaa Risti IV klassi märgi Timo Pesonen Soomest ja Gerassimos Thomas Kreekast.

President Ilves annab teenetemärgid üle 23. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles