Matsimokal valmivad suurtootjatele üle jõu käivad lihatooted

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matsimoka uue tootmise avamine augusti keskel
Matsimoka uue tootmise avamine augusti keskel Foto: Anges Aus/Virumaa Teataja

Kohalikku värsket toorainet kasutav ligi kaks aastat tagasi asutatud väikeettevõte annab Lääne-Virumaal Huljal kohalikele tööd ja valmistab erilisi, suurtootjatele tehnoloogiliselt ülejõu käivaid lihatooteid.

Õpingute järel Tallinnas karjääri teinud vennad Jan ja Sten Inno käivitasid Huljal koos isa Aivariga pärast kodukohta naasmist tänapäevase eduka lihatööstuse, mille nimi - Matsimoka - pärineb esiisade talu nimest, vahendab ERRi uudisteportaal uudistesaadet «Aktuaalne kaamera».

«Me peamegi oma eeliseks väiksust, mis võimaldab meil toota lihatooteid viisil nagu seda on tehtud sajandeid,» rääkis Matsimoka lihameister Jan Inno. Traditsiooniliste meetoditega leivakõrvast valmistav Matsimoka annab tööd tosinale inimesele ja kasutab toormena eranditult vaid ümbruskonnast pärinevat liha, andes tööd ka naabruses asuva väiketapamaja rahvale ning ümbruskonna taludele. 

Maaeluminister Urmas Kruuse ütles, et seadusandlikku ruumi vaadataksegi parajasti üle, et maal paremini toidu valmistamist ja tarnimist võimaldada, Matsimoka-sarnaste väikeettevõtete laiem levik teisteski maapiirkondades oleks tema sõnul iga maaeluministri unistus.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist ja vaata juuresolevast videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles