Naftahind on uue nädala algul Aasia turul taas languses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nafta hinna odavnemine jätkub.
Nafta hinna odavnemine jätkub. Foto: Spencer Platt/AFP/Scanpix

Naftahinna vedasid uue nädala alguses langusse tugev dollar ja kartus, et nftakartelli järgmise kuu kohtumisel naftatoomise piiramise otsust ei tule.

Iraani naftaminister Bijan Zanganeh ütles reedel, et tema riik tahab taastada naftatootmise taseme, mis tal oli 13 aasta tagasi, kui lääneriigid kehtestasid Iraani-vastased sanktsioonid. See seisukoht välistab võimaluse, et Iraan võib nõustuda OPECi ja Venemaa taotletava tootmise piiramise kokkuleppega, vahendab BNS. 

Ka Saudi Arabia energeetikaminister Khalid Al-Falih välistas naftatootmise vähendamise.

USA West Texas Intermediate'i (WTI) barrel odavnes esmaspäeva hommikul 53 senti ja maksus 47,11 dollarit. Põhjamere brent odavnes 52 senti ja barrel maksis 49,40 dollarit.

Kuna USA keskpanga juht oli reedel peetud kõnes vihjanud võimalusele, et USA keskpank võib veel sel aastal baasintressi tõstmist jätkata, siis see tugevdas dollarit. See mõjutas omakorda naftahinda, sest muudab dollarites müüdava nafta kallimaks ja vähendab mõnevõrra nõudlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles