Põhjamaise näoga baltlane

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea Balti panganduse juht Inga Skisaker.
Nordea Balti panganduse juht Inga Skisaker. Foto: JUSS SASKA

Leedu finantsmaailmas on 45-aastane leedulanna Inga Skisaker tuntud nimi. 2007. aastal Nordea panga sealse filiaaliga liitunud ja 2012. aastal Balti haru juhtima asunud naine kuulub ka kohaliku telekommunikatsiooniettevõtte TEO juhtkonda ning on kunagi juhtinud Leedu Rimit.

Skisakeri muljetavaldav karjäär võib olla põhjus, miks üleeile Riias toimunud kahe Skandinaavia panga Balti harude ühinemisese teemalisel pressikonverentsil olid tema kõige sisulisemad vastused seotud karjäärivõimalustega, mida pankade ühinemine töötajatele annaks. Mis aga saab uue panga nimeks, kui suur on ühinemisega kaasnev kokkuhoid ning muud küsimused said kohati lausa ebaleva vastuse, et Nordea ja DNB ühinemisega soovitakse luua põhjamaise sisuga Balti panka.

Jääb siiski üle loota, et selline – ebalev – ei saa olema loodava panga tulevik ning tõeks ei osutu väide, et ühinemine on osa plaanist Baltimaadest lahkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles