Iraan ja Lõuna-Korea alustavad kauplemist eurodes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dado Ruvic / Reuters / Scanpix

Iraan ja Lõuna-Korea alustavad kauplemist eurodes, vältides sellega USA sanktsioone dollari ülekannete suhtes Teheraniga, teatas Iraan reedel.

Soul alustab «USA heakskiidul Lõuna-Korea wonide vahetamist eurodeks, vältides otsest vahendustegevust dollaritega," sõnas Iraani asevälisminister Hamid Baedinejad Instagrami vahendusel.

Kui teised riigid «kohaliku ning piiratud valuutaga» kaupleksid samuti eurodega, viiks see "hõlpsama kaubandustegevuseni Iraani ärimeeste ja firmade ning nende riikide vahel,» sõnas ta.

Mullu juulis tuumaleppe sõlmimise järel tühistatud sanktsioonid ei hõlma dollariga kauplemise keeldu, mis on jäänud pidama.

Iraan ja Lõuna-Korea võtavad euro omavahelistes tehingutes euro kasutusele alates 29. augustist, sõnas Baedinejad, viidates Lõuna-Korea rahandusministrile Yoo Il-Hole.

Iraanis mais kontorid avanud Lõuna-Korea KEB Hana Bank, Shinhan Bank ning Woori Bank hakkavad ülekandeid toetama, lisas asevälisminister.

Teheran ning Soul leppisid mais kokku ka iga-aastase kaubanduse suurendamises 18 miljardi dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles