Alpakafirma plaanib USA turul tegutsema hakata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alpaka
Alpaka Foto: Valdo Ots

Alpakanahast ja -villast sisustustooteid valmistav ettevõte Decoreter OÜ plaanib luua ka moekollektsiooni ja hakata aktiivselt tegutsema USA turul.

«Kui me praegu teeme peamiselt sisustustooteid, siis plaan on välja töötada ka esimene moekollektsioon ja seda turustada,» ütles firma juht Peeter Pappel BNS-ile. «USA turul oleme otsapidi natuke sees, aga seal tõsiselt tegutsema pole veel hakanud. Osaleme paaril messil ja loodame oma ekspordikäivet suurendada,» sõnas Pappel.

«Meil on edasimüüjad üle 30 riigis. Skandinaavias müüme suhteliselt vähe, põhiturud on Saksamaa, Jaapan, Inglismaa,» ütles Pappel. «Vaibad, voodikatted, dekoratiivpadjad, pleedid, tekid nii nahast kui villast,» kirjeldas Pappel firma praegust tootesortimenti.

«USA turg on ostuvõimelt kõige suurem, inimesed tarbivad seal ka teistmoodi. Kui Skandinaavias tarbitakse ja kasutatakse väga pikalt, siis USAs tarbitakse ja järgmisel aastal ostetakse uut kaupa,» märkis Pappel. Samas ütles ta, et nende firma toodang on siiski mõeldud pikaajaliseks kasutamiseks.

Firma on saanud 98 000 eurot toetust ka Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt (EAS) meetme «Ettevõtte arenguprogramm» raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles