Baltic Workboatsil valmis Belgia tollile kolme miljoniline patrull-laev

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa laevatootja Baltic Workboats.
Saaremaa laevatootja Baltic Workboats. Foto: Küllike Rooväli

Saaremaa laevatootja Baltic Workboats AS sai valmis 22-meetrise ja ligikaudu kolm miljonit eurot maksva patrull-laeva Zeeleeuw, mis on mõeldud Belgia tolliametile, vahendab BNS.

«See on meie jaoks oluline samm, kuna tegemist on meie jaoks esimese lainemurdja tüüpi patrull-laevaga. Meie tootevalik on täiustunud ja loodame neid tulevikus kindlasti veel ehitada,» ütles ettevõtte müügidirektor Jüri Taal Baltic Workboatsi kodulehel.

Laeva pikkus on ligi 22 meetrit, laius 6,4 meetrit ja süvis 1,75 meetrit. Laeva kandevõime on ligikaudu 40 tonni ja maksimaalne kiirus ligi 41 kilomeetrit tunnis. Zeeleeuwis on ka laevateki alune puhkeruum, kus on sahver, tualett ja pesemisvõimalus.

Lisaks on laeva ehitatud eraldi ruum tolliprotseduuride läbiviimiseks.

AS-i Baltic Workboats peamiseks tegevusalaks on alumiiniumist töölaevade valmistamine ja turustamine. Ettevõte on suurim alumiiniumist laevade tootja Läänemere regioonis.

Baltic Workboatsi käive oli möödunud aastal 24,2 miljonit eurot, mis on 8 protsenti enam kui 2014. aastal; ettevõtte puhaskasum langes veidi ja oli 3,2 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles