Laevaring aitas säästa 1,7 miljonit eurot maksumaksjate raha

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlamendi istung Strasbourgis.
Euroopa Parlamendi istung Strasbourgis. Foto: SCANPIX

Euroopa Parlamendi Strasbourgi istungisaali laevaring 2008. aasta augustis aitas säästa 1,7 miljonit eurot ELi maksumaksjate raha, ilmneb hiljuti avaldatud dokumentidest.


Varingu tõttu tuli kaks parlamendi täiskogu istungijärku pidada Strasbourgi asemel Brüsselis, kus parlamendisaadikud enamuse ajast nagunii viibivad. See tähendas 2,5 miljoni euro suurust reisi- ja majutuskulude säästu. Samas tekkis peamiselt rongipiletite ja hotellireserveeringute tühistamise tasude tõttu lisakulu ligi 0,8 miljonit eurot, mistõttu netosäästuks kujunes 1,7 miljonit eurot, vahendas EUobserver parlamendi peasekretäri Klaus Welle sõnu.

Euroopa Parlamendi saadikute komiteede kohtumised toimuvad Belgias Brüsselis, kuid täiskogu istungid Prantsusmaal Strasbourgis. Parlamendi sekretariaadi hinnangul toob sellest tulenev «reisitsirkus» kaasa 10 miljonit eurot lisakulusid iga parlamendi täiskogu istungi kohta, mida on aastas tavaliselt 12 tükki. Laevaringust tulenev sääst jäi siiski märgatavalt väiksemaks, kuna ümberkorraldused tui teha n-ö viimasel minutil.

Brüsselis asub enamik ELi institutsioone, kuid Prantsusmaa ei taha loobuda parlamendi täiskogu istungijärkude Strasbourgis pidamisest, sest see toob linna hotellidele ja restoranidele suure lisatulu, kui üle 700 parlamendisaadiku igal kuul kolm päeva seal viibib.

Enamik Euroopa Parlamendi ametnikest asub aga hoopis Luksemburgis ning on sunnitud Brüsseli vahet reisima, mis tähendab taas kord tohutut lisakulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles