Saaremaa süvasadam ootab kümme aastat hiljem endiselt kruiisilaevu (1)

Mariann Prooses
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2011. aastal väisas Saaremaa süvasadamat kaheksa ristluslaeva.
2011. aastal väisas Saaremaa süvasadamat kaheksa ristluslaeva. Foto: Egon Ligi / Saarte Hääl

Saaremaa, kuhu pääsemiseks on Eesti suvitajad nõus tunde praamisabas seisma, on turistide silmis ümmargune null. Vähemalt jääb selline mulje kümnendat sünnipäeva tähistanud Saaremaa süvasadama vähest külastatavust vaadates.

«Usun, et sellest saab majandusliku arengu mootor tervele Lääne-Eestile,» kiitis toonane majandusminister Edgar Savisaar 2006. aasta juunis, kui süvasadam Saaremaal Tagaranna poolsaarel avati. Betooni oli valatud pea 135 miljonit krooni (8,6 miljoni eurot) ning ootused olid sama kõrged kui naabruses asuv Panga pank: 30–40 ristluslaeva hooaja jooksul.

Majandusliku arengu mootor, mille peale riik oma lootused rajas, on aga kõik need aastad jukerdanud. Sel esmaspäeval jõudis Tallinnast Tagarannale ristluslaev Hamburg, pardal 362 turisti Saksamaalt, Šveitsist, Austriast, Prantsusmaalt ja mujalt Euroopast. Juunis sildus süvasadamas reisilaev Europa ja ongi selleks hooajaks kõik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles