Tesla esitles maailma kiireimat elektriautot

Mariann Prooses
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla elektriauto.
Tesla elektriauto. Foto: SANDER ILVEST/

Elektriautode tootja Tesla on välja tulnud veelgi kiirema mudeliga, mis popularse Tesla Model S-i selja taha jätab.

Populaarne Tesla Model S on hoidnud maailmas kiireima neljaukseline sedaani positsiooni. Alla 177 000 euro maksvate sõidukite seas on see ainus, mis on esirinnas kiiruse arendamisel 100-kilomeetrini tunnis, vahendab Bloomberg.

Teisipäeval teatas Tesla tegevjuht Elon Musk, et uus, kahemootorilistele mudelitele S ja X välja töötatud aku on veelgi võimsam ning suudab võimaldada 100-kilomeetrise tunnikiiruseni jõudmist napi 2,5 sekundiga. Selliste näitajatega suudavad siiani võistleda vaid vähesed autod, nende hulgas LaFerrari ja Porsche 918 Spyder. Need on aga limiteeritud koguses toodetavad superautod, mille hind algab muljetavaldavast 748 000 eurost ja ülempiir jääb kuni 1,2 miljoni euroni.

Musk sõnas, et elektriautod saavad olema maailmas kiireimad. Tulevikus suhtuvad inimesed bensiinimootorisse nagu meie vaatame praegu aurumootorit. «Need on meeldivalt vanamoelised, aga see ei ole efektiivne viis, kuidas edasi liikuda.»

Ka Tesla Model X linnamaasturit on täiendatud. Selles on istekohad seitsmele reisijale, sisaldab kahte pakiruumi ja suudab arendada ligi 100-kilomeeterist tunnikiirust 2,9 sekundiga. See on kiirem kui Lamborghini. Uue mudeli hind algab 120 000 eurost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles