Haigekassa suur auk peideti eelarvesse

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski ning rahandusminister Sven Sester möödunud reedel toimunud haigekassa nõukogu koosolekul.
Töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski ning rahandusminister Sven Sester möödunud reedel toimunud haigekassa nõukogu koosolekul. Foto: Liis Treimann

Kui mitmed riigikogu rahanduskomisjoni ja ka haigekassa nõukogu liikmed näevad üllatusena tulnud haigekassa eelarve puudujäägi taga rahandusministri survet tasakaalustatud eelarve suunas, on rahandusministeeriumi seisukoht, et süüdi on haigekassa prognoosid, mis on mitu aastat väärad olnud.

«Haigekassa juhid andsid viimati riigikogu rahanduskomisjonile ülevaate oma tegevustest ja finantsseisust selle aasta alguses. Toonaste prognooside kohaselt pidanuks haigekassa tulud ja kulud tasakaalu jõudma 2019. aasta lõpuks. Selles võtmes on eelmisel reedel haigekassa nõukogus avaldatud informatsioon 2016 esimese poolaasta 33 miljoni suurusest miinusest murettekitav,» rääkis riigikogu rahanduskomisjoni esimees Remo Holsmer (RE).

Holsmeri sõnul on haigekassa eelarve puudujäägi puhul küsimus tegelikult veel ka eelarvedistsipliinis ja selle võimalikus rikkumises, kuid täpsemalt seda ta veel kommenteerida ei saa. «Oleme riigikogu poolt numbrid ette andnud ja nii päris ei ole, et lihtsalt 31 miljonit eurot üle kulutatakse,» lausus ta selgituseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles