Taxify plaanib Aafrikas veelgi laieneda

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxify kaasasutaja Martin Villig
Taxify kaasasutaja Martin Villig Foto: Eero Vabamägi

Sõidujagamise mobiilirakendus Taxify avas oma teenuse Budapestis, Bukarestis ja Nairobis ning plaanib septembris laieneda veel nelja linna.

«Ma olen väga rahul möödunud nädalavahetusel avatud kolme uue linna esmaste tulemustega. Budapestis oli Taxify seni kõige edukam käivitamine, kus 5000 klienti laadisid Taxify rakenduse juba ennem kui meil polnud veel ühtegi autot saadaval» kommenteeris Taxify asutaja Markus Villig. 

Budapestis elab kaks miljonit inimest ja igakuiselt tehakse üle 2.5 miljoni taksosõidu. «Meil on heameel näha väga positiivset vastuvõttu nii autojuhtide kui klientide poolt, mistõttu loodame juba järgmistel kuudel teha kümneid tuhandeid sõite,» ütles Taxify Bukaresti projektijuht Karl Aru.

Nairobi kohalik taksoturg on väga kirju ja konkurentsitihe, vähese regulatsiooni tõttu on hinnatase ja teenuse kvaliteet väga kõikuv. Paljud kliendid otsivad usaldusväärset ja turvalist sõiduteenust, mistõttu Taxify lubab oma platformile Keenias vaid valitud taksojuhid ja kontrollitud taustaga sõidujagamise autod. Keskmine sõidu hind on kolm eurot.

Kui Taxify esmane strateegia oli laieneda Euroopas, siis käesoleva aasta aprillist on Taxify jõudnud ka Johannesburgi ja Kaplinna Lõuna-Aafrika Vabariigis. Nüüd avati kolmanda Aafrika linnana Keenia pealinn Nairobi ja lähiajal on lisandumas veel 3-4 linna Aafrikas.

Taxify alustas tegevust 2013. aastal Eestist ja on viimase 2,5 aastaga laienenud 20 linna 13 erinevas riigis. Septembris lisandub veel neli linna. Taxify platformil sõidab kokku üle 12,000 litsenseeritud takso ja sõidujagamise autojuhi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles