Minister: Venemaa eelarvepuudujääk nõuab Rosnefti erastamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa naftafirma Rosneft.
Venemaa naftafirma Rosneft. Foto: SCANPIX/REUTERS

Naftafirma Rosneft 19,5 protsendi aktsiate müük aitaks lahendada eelarve puudujäägi probleemid, seetõttu tuleks valitsusel teha kõik, et erastamine toimuks veel sel aastal, ütles Venemaa majandusminister Aleksei Uljukajev ajakirjanikele.

Rosnefti erastamise ettevalmistusi peab tegema Rosneftegaz. See saadab valitsusele oma ettepanekud, valitsus peab nendega nõustuma. Aga kuna tegemist on keeruliste küsimustega, siis ei pruugi sel aastal erastamiseni jõuda, lisas minister.

19,5 protsenti Rosneftist moodustab ligi ühe protsendi Venemaa sisemajanduse koguproduktist, see aitaks tõhusalt eelarve puudujääki katta.

Juhul kui teise naftafirma Bashneft erastamine sel aastal ei õnnestu, siis tuleb Uljukajevi sõnul eelarve puudujääki katta laenuga. Venemaa eelarveseadus lubab välislaenu võtta kuni 1,25 miljardit dollarit. Minister usub, et Venemaa võlakirjade järele on hea nõudlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles