Nafta hind langes taas alla 50 dollari

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nafta hinna odavnemine jätkub.
Nafta hinna odavnemine jätkub. Foto: Spencer Platt/AFP/Scanpix

Naftahind läks uue nädala algul taas langusse, kui Iraak teatas naftaekspordi suurendamisest, Nigeeria mässulised lubasid peatada rünnakud naftarajatistele ning USA dollar tugevnes vihje peale, et riigi keskpank võib veel sel aastal baasintressi tõsta.

USA WTI nafta barrel odavnes 97 senti ja maksis 47,55 dollarit. Põhjamere brendi barrelihind langes 98 senti ja barrel maksis 49,90 dollarit, vahendab BNS.

Bloomberg News teatas, et naftakartelli suuruselt teine tooja Iraak kavatseb naftaeksporti 5 protsenti suurendada.

Nädalavahetusel oli USA keskpanga asejuht Stanley Fischer kinnitanud USA majanduskasvu hoogustumist, mis lisas spekulatsioone, et USA keskpank võib veel sel aastal jätkata baasintressi tõstmist.

Analüütikud ootavad huviga neljapäeval USA-s Jackson Hole'is algavat USA keskpanga aastasümpoosiumi, millest võtavad osa maailma keskpankurid. USA keskpanga juht Janet Yellen teeb oma ettekande reedel ja investorid loodavad kuulda, mida ta ütleb rahapoliitika kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles