Võrumaale tuleb Baltikumi esimene LNG-CNG tankla

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexela loodab avada Võru gaasitankla veel käesoleva aasta jooksul.
Alexela loodab avada Võru gaasitankla veel käesoleva aasta jooksul. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Alexela gruppi kuuluv Alexela Energia sõlmis koostöölepingu Hansa Bussiliinid AS ettevõttega, lepingu raames hakkab Alexela varustama kõiki Võrumaa gaasibusse CNG kütusega.

Hansa Bussiliinid juhatuse liige Andres Puskari sõnul tagab sõlmitud leping, et Võru linnas ja maakonnas võetakse aasta lõpuks kasutusele uued keskkonnasõbralikud gaasibussid, mida seni ei saanud maakonnas puuduva gaasitankla tõttu kasutada.

«Antud leping tagab lõplikult, et saame alustada Baltikumi esimese LNG-CNG tankla ehitamisega Võru linna,» kirjeldas Alexela Group juhatuse esimees Andreas Laane.  «Rajatav gaasitankla tuleb Alexela Võru tankla territooriumile,» ütles Laane. Tegemist on tanklaga, kuhu gaas tarnitakse vedelal, LNG kujul, misjärel see taas-gaasistatakse CNG vormis.

Laane sõnul loodab ettevõte tankla valmis ehitada hiljemalt detsembrikuuks käesoleval aastal. Tankla seadmed tarnib Nordic Gas Solutions AB, seadmete ostu toetab KIK.

Alexela Energia on suurim Eesti erakapitalil põhinev energiamüüja. Ettevõtte ajalugu ulatub aastasse 1964., mil rajati Alexela Energia Reola vedelgaasiterminal. Tänaseks pakub Alexela Energia lahendusi nii vedelgaasi, elektri kui ka maagaasi turul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles