IMF: Lätil on võla tagasimaksmiseks raha küllalt

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IMFi logo.
IMFi logo. Foto: SCANPIX

Kuigi konkreetseid läbirääkimisi rahvusvahelise laenu tagasimaksmiseks Läti valitsusega veel ei peeta, usub Rahvusvaheline Valuutafond (IMF), et lõunanaabrid on suutelised tulevast, 2012. aastast, võla tagasimaksemisega alustama.

Seda tunnistas Läti äriuudiste portaalile nozare.lv IMFi Euroopa osakonna vanemnõunik Anne-Marie Gulde-Wolf, kes 2009. aastal oli IMFi Läti missiooni juht.

2012. aastal peaks Läti IMFile tagastama enam kui 200 miljonit latti (ligi 284 miljonit eurot), vahendab Läti majanduslehe Dienas Bizness venekeelne võrguväljaanne.

Gulde-Wolf märkis, et paljud riigid on IMFi programmi edukalt täitnud ning Lätiltki oodatakse sedasama, kuigi laenu tagastamine sõltub riigi majanduse olukorrast.

«Kui majandussurutis jätkub ning majandusseis ei luba Lätil laenu tagastada, on võimalik uue programmi väljatöötamine ning tagasimakse tähtaja pikendamine. Kuigi tõenäoliselt leiab Läti võimaluse laenu finantsturgudel refinantseerida,» tõdes Gulde-Wolf.

«IMF ei oleks programmiga üldse alustanud, kui oleks olnud väikseimgi kahtlus, et Läti ei suuda sellega täitmisega hakkama saada. Kui mäletate, siis algse 7,5 miljardi euro asemel läks Lätil tarvis vaid 4,3 miljardit eurot, nii et raha tagasimaksmise šansid on suured,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles