Arco Vara Bulgaaria fondi aktsiaemissioon kukkus läbi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Arco Vara alates juunikuust Sofia börsil noteeritud Bulgaaria kinnisvarafond REIT soovis suurendada viie miljoni euro võrra aktsiakapitali, emissioon kukkus aga läbi, kuna jaeinvestorid tundsid aktsiate vastu huvi vaid 1,4 miljoni euro ulatuses, kirjutab BNS.

«Kuna emissioon kukkus läbi, siis ilmselgelt ei saa me teha neid projekte, mida me algselt plaanisime. Aga me saame teha väiksemaid projekte. Tuleb lihtsalt teha uued plaanid,» ütles Arco Vara AS-i juht Tarmo Sild BNS-ile.

Ta rääkis, et aktsiakapitali suurendamise läbi kukkumine ei tähenda, et firma üldse enda tegevuse lõpetaks. «Arco REIT jätkab enda tegevust. Firmal on omakapital, mille on investeerinud Arco Vara,» ütles Sild.

Teises kvartalis, pärast Arco Real Estate Fund REIT kinnisvarafondi osakute noteerimist Sofia börsil võttis Arco REIT ette katse suurendada aktsiakapitali minimaalselt viie miljoni euro ulatuses, teatas Arco Vara Tallinna börsile.

Eelmärkimisperioodi jooksul omandasid jaeinvestorid märkimisõigusi 2,8 miljoni leevi ehk ligikaudu 2,8 miljoni euro eest. Kuna eesmärk oli vähemalt viis miljonit eurot ja seda künnist ei saavutatud, otsustas fondijuht mitte jätkata aktsiakapitali tõstmise protsessiga.

«Me oleme tulemustes pettunud. Vaadates asja positiivsema külje pealt, on meil siiski hea meel, et leidus jaeinvestoreid, kes näitasid üles huvi Arco Vara poolt juhitud elamispindade projektide vastu Bulgaarias,» ütles AS-i Arco Vara juht Tarmo Sild.

«Loodetavasti õnnestub meil leida võimalus nendega koostöö tegemiseks. Lisaks andsime endile lubaduse enam mitte kunagi aktsiakapitali tõsta Brexiti hääletuse ajal või vahetult pärast seda,» lisas ta.

Varem on Arco teatanud, et REIT-i fookuses on sellise mahuga arendused, mis Arco Varale üksinda jõukohased ei ole, ehk projektid, mille investeeritav omakapitali maht on viis miljonit eurot või enam.

Arco REIT-i 70-protsendiline osalus kuulub Arco Vara AS-ile ning 30-protsendiline osalus kohalikule finantsinstitutsioonile. Arco REIT-i fondihaldur on Arco Invest EOOD.

Bulgaarias on registreeritud kokku 60 kinnisvarafondi turukapitalisatsiooniga ligikaudu 380 miljonit eurot. Kümne suurima fondi turukapitalisatsioon kokku on ligikaudu 300 miljonit eurot ja varade maht 2014. aasta lõpus kokku oli 350 miljonit eurot. Valdavalt on Bulgaaria suurimad fondid keskendunud põllumajandus- või kommertskinnisvarale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles