Venemaa veidravõitu tööpuudusest puutumata majanduslangus

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Venemaa majandus on olnud languses alates 2015. aasta algusest, kuid kummalisel kombel kukub töötusmäär juba kolmandat kuud jutti ning on aastase madalusrekordi piirimail.

Märkimisväärse nähtuse üheks põhjuseks on viis, kuidas ettevõtted töötajaid tallele panevad, võttes survet vähemaks selliste võtetega nagu palgakärped, osalise koormusega töö ning palgata puhkused.

Nagu vahendab Bloomberg, on uuringufirma Capital Economics üritanud süüvida olukorra olemusse ning avastanud, et rolli mängib ka varimajandus ning tõsiasi, et paljud on lahkunud tööjõu ridadest jälge jätmata.

Ühtlasi on endistest liiduvabariikidest pärit välistöölistele väljastatavate töölubade arv alates aastast 2014 vähenenud ligikaudu miljoni võrra.

Venemaa tööjõu koguarv on hinnanguliselt natuke alla 77 miljoni inimese.

«Võibolla on majanduslanguse tagajärjed tabanud peamiselt mitteametlikke võõrtöölisi,» kirjutab oma raportis Capital Economicsi vanemanalüütik William Jackson. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles