Lennufirma soovib Eestisse registreerida rohkem välisomanike lennukeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaamas lähevad ehitustööd edasi ka sel suvel.
Tallinna lennujaamas lähevad ehitustööd edasi ka sel suvel. Foto: Mihkel Maripuu

Lennufirma AS Fort Aero arendab lennukite Eestisse registreerimise projekti, mis peaks julgustama välisomanikke oma lennukeid Eesti registrisse kandma, siiani on aasta jagu tegutsenud projekti raames seda teinud mõned eraisikud ja suurfirmad.

«Projekti eesmärk on, et inimesed registreeriks oma lennukid Eesti registris. Meie leiame, et seda oleks Eestis hea ja mugav teha, kuna meil on e-riiklus, eelis oleks ka, et Eesti lennufirmadel tekiks võimalus neid lennukeid opereerida,» ütles projekti eestvedaja Mart Lubi BNS-ile.

«On nii eraisikuid kui suurfirmasid,» kirjeldas Lubi tänaseks Eestisse registreeritud lennukite omanikke. Tema sõnul pole projekti raames registreeritud lennukite arv aga esialgu veel kuigi suur.

Lubi sõnul pole tegemist ainulaadse projektiga, vaid sarnaseid kampaaniaid on korraldatud ka Austrias ja Maltas.

«Inimene võib saada e-residentsuse, luua oma ettevõtte ja teha seda kõike läbipaistvalt,» tõi Lubi välja Fort Aero projekti eeliseid.

Eelmisel aastal kooskõlastati projekt ka majandus- ja kommunikatsiooniministeerumiga (MKM) ning lennuametiga.

Fort Aero AS on keskendunud era- ja ärilendude teenuse pakkumisele Euroopa Liidu liikmesmaades ja teistes lähiriikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles