Simson riigiettevõtete müümisest: Eesti Post peaks jääma riigile (1)

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: PP

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimehe Kadri Simsoni sõnul suhtub Keskerakond majandusministeeriumi plaani, mis näeb lähitulevikus ette mitme ministeeriumi valitsemisalas oleva riigiettevõtte erastamist, negatiivselt ning saadiku sõnul kavatsetakse taolisele plaanile igati vastu seista.

Möödunud nädalal laiema avalikkuse ette tulnud majandusministeeriumi valitsemisalas olevate äriühingute aruanne näeb juba lähiaastatel ette EVR Cargo, Eesti Posti, Teede Tehnokeskuse ja Eesti Teede erastamise, jättes ministeeriumile alles 15 äriühingut. Suurimaks probleemiks peab Simson Eesti Posti erastamist. Enne müügiotsuse vastuvõtmist tuleks aga ministril selgitada, kuidas kavatsetakse postiteenused tagada.

«Strateegilise tähtsusega ettevõtted peavad olema riigi omanduses ning meie hinnangul kuulub Eesti Post nende hulka. Tegemist on kasumit tootva ettevõttega, mille olemasolu tagab maapiirkondades mitme hädavajaliku teenuse säilimise. Kui me laseme ettevõtte täielikult erastada, võime kindlad olla, et teenuste hinnad hakkavad kasvama ning postiteenused koonduvad edaspidi vaid suurematesse keskustesse. Tegemist on regionaalpoliitiliselt täiesti vale käiguga,» leidis Simson.

Ta lisas, et võib-olla on valitsusel ideed nii otsas, et tegemist on viimase võimalusega kiirelt riigieelarvesse raha teenida. «Taoline mõtlemine on aga selgelt liiga lühiajaline. Riigiettevõtet on väga lihtne maha müüa, kuid hiljem võib seesuguse vea heastamine riigile väga kalliks maksma minna,» lõpetas Simson.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles