Läti majandusminister soovitab miinimumpalka jõulisemalt tõsta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiritulp. Foto on illustreeriv.
Piiritulp. Foto on illustreeriv. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Kui Läti ei tõsta kiiresti miinimumpalka, siis jätkub inimeste kolimine riikidesse, kus palgad on suuremad, ütles majandusminister Arvils Aseradens telekanalile LNT.

Aseradens toetab sotsiaalministeeriumi ettepanekut, mille kohaselt miinimumpalk tuleks järgmisel aastal tõsta 370 eurolt 407 eurole, vahendab BNS.

Ministri andmetel peaksid Läti palgad tänavu tõusma 5 protsenti.

Ta tõi võrdluse Eestiga, kus miinimumpalk tõuseb järgmisel aastal 430 eurolt 470 eurole, see tekitaks Läti ja Eesti miinimumpalga vahel 100-eurose lõhe. Seetõttu eelistavad paljud Läti elanikud minna tööle Eestisse, ütles minister.

Aseradens lükkas tagasi väited, nagu tekitaks miinimumpalk firmadele eri piirkondades lisakoorma ja takistaks uute töökohtade loomist. Kui Läti hiljuti miinimumpalka 40 euro võrra tõstis, siis hõivet see ei mõjutanud, rõhutas ta.

Läti peaminister Maris Kucinskis  ja rahandusminister Dana Reizniece-Ozola pooldavad miinimumpalga tõstmist 10 euro võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles