Defenderi tootmise lõpetanud Jaguar Land Rover selle kaubamärgist ei loobu

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninganna Elizabeth II juhtimas 2000. aastal oma lemmikautot Land Rover Defender 110.
Kuninganna Elizabeth II juhtimas 2000. aastal oma lemmikautot Land Rover Defender 110. Foto: SCANPIX

Autotootja Jaguar Land Rover on erinevate riikide patendiametitesse andnud sisse avalduse kaubamärgi Defender uuendamiseks, kirjutab Autocar.

India autotootja Tata Motorsi omanduses Land Rover teatas traditsioonilise Defenderi tootmise lõpetamise plaanidest juba 2013. aastal. Esialgsete kavade järgi pidi viimane Defender tehasest lahkuma eelmise aasta oktoobris, kuid hiljem otsustati legendaarsele autole veel mõned kuud armuaega lisaks anda ning viimane auto valmistati käesoleva aasta jaanuari lõpus.

Land Rover on lubanud 2018. aastaks Defenderi asemele tuua uue, sama nime kandva mudeli, mille tootmine ja kasutamine peaks olema eelkäijast palju kuluefektiivsem. Traditsioonilise Defenderi poolehoidjatele see uuendusplaan aga ei meeldinud. Juulis kirjutas Sunday Times, et kohalik keemiatööstur Jim Ratcliffe on avaldanud soovi legendaarset maasturit ise uuesti tootma hakata.

Jaguar Land Rover väitis Autocarile, et kaubamärgi uuendamise avaldus ei olnud kantud kartusest see Ratcliffe´ile kaotada.

«Erinevatesse kategooriatesse ja klassidesse kuuluvate kaubamärkide registreerimine on tavapärane tegevus,» ütles autotootja kõneisik.

«Defenderi kanda on meie tuleviku tootestrateegias võtmetähtsusega osa ning järgmise põlvkonna mudeli arendamine sujub plaanikohaselt,» lisas ta.

2018. aasta lõpus või 2019. aasta alguses müüki jõudva uue põlvkonna Defenderi kohta ei ole Land Rover seni tehnilist poolt või disaini puudutavat informatsiooni jaganud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles