Galerii: vaata, kus asuvad maailma kõige kallimad kodud

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maailma kõige kallimad kodud võib leida Prantsuse Rivierast, Nice'i ja Monaco vahel asuvast St Jean Cap Ferrat'st. Paik on olnud teine kodu nii kroonitud peadele kui staaridele.

Hiljuti vahetas omanikku 1870. Belgia kuningale Leopold II-le ehitatud unikaalne Villa les Cedres - lisaks härrastemajale ümbritseb seda erakordne 14-hektariline botaanikaaed, sh 24 kasvuhoonet. Hoone väärtuseks arvatakse olevat üle 300 miljoni euro - USA kõige kallim eramu maksab näiteks 195 miljonit dollarit.

Maja müüdi 1924 likööribrändi Grand Marnier' omanikule Louis-Alexandre Marnier-Lapostolle'ile ning kuna Grand Marnier' läks hiljaaegu Itaalia alkoholitootja Davide Campari-Milano omandusse, vahetab omanikku ka imekaunis villa Vahemere rannikul.

Veelgi kõmulisem kinnisvara müügitehing pidanuks teoks saama aastate eest, kui vene oligarh Mihhail Prokhorov plaanis lesestunud pankurikaasalt ära osta tolle omanduses olnud Villa Leopolda 385 miljoni euroga. Ent siis tuli finantskriis ja rahajõmm taganes ostust, kaotades kohtus siiski 38 miljonit eurot tehingu käsiraha.

Villa les Cedres naabruskonna üle kurta ei saa: näiteks kõrvalmajas võõrustas Microsofti kaasasutaja Paul Allen Brad Pitti ja Angelina Jolied. Maalilises paigas on end sisse seadnud ka Lukoili boss Leonid Fedun, Ferrero omanikud ja BASF SE looja pojapoeg Curt Engelhorn, rääkimata staaridest nagu Katy Perry ja Orlando Bloom, kes seal rannikul luksusjahtidega seilata armastavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles