Erki Savisaar: valitsusel puuduvad majandusideed edasiminekuks (2)

Mariann Prooses
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Riigikogu majanduskomisjoni liikme Erki Savisaare sõnul ei paku täna Statistikaameti poolt avaldatud II kvartali majandusnäitajad just eriti positiivset lugemist ning saadiku hinnangul on 0,6 protsendilise majanduskasvu näol tegelikkuses tegemist paigaltammumisega.

«Eesti majandus seisab paigal – see on reaalsus, mida me peame tunnistama. Valitsuse suur soov oli muuta Eesti uueks põhjamaaks, kuid Euroopale ja Skandinaaviale järgi jõudmiseks peab meie majanduskasv olema nendest oluliselt kiirem. Paraku puuduvad tänasel valitsusel ideed, kuidas majandust uuesti kasvama panna. Viimaste ideedena kõlama jäänud laialdane e-residentsuse propageerimine ning riigiettevõtete müümine meid küll kuidagi õigele rajale ei aita,» rääkis Keskerakonna juhatuse liige Erki Savisaar.

Riigikogulase sõnul on peaministri juhtimisel loodud valitsusse küll ekspertidest koosnev majandusarengu töörühm, kuid kahjuks pole neilt avalikkuse ette suudetud tuua ühtegi ideed.

Savisaar jätkas: «Suure hurraaga loodud töörühm, mis pidi oma olemuselt saama Eesti uueks arenguveduriks, on olnud vait kui sukk. Olen üsna veendunud, et eksperdid on peaministrile pakkunud välja mitmeid ideid, kuid tõenäoliselt on tegemist olnud ideedega, mis ei sobi hästi Reformierakonna programmiga kokku ning seetõttu peab valitsusjuht neid ignoreerima.»

«Oleme huvitavas situatsioonis, kus välisettevõtted riiki tulla ei soovi, kuid omi põllumehi ja ettevõtjaid valitsus ka aidata ei taha. Sellise suhtumisega ei saagi majandus kasvama hakata,» lõpetas Erki Savisaar.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles