Kreeditor taotleb kiirlaenuandja Minicredit pankrotti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirlaen.
Kiirlaen. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Investeerimisfirma Mirale Grupp taotleb krediidiandja Minicredit pankrotti, kuna firma pole tasunud 620 000 euro mahus kohustusi Mirale ees.

«OÜ Mirale Grupp andis kahe laenulepingu alusel aastal 2009 AS-le Minicredit kokku 766 939 eurot laenu. Aastate jooksul AS-i Minicredit palvel laenulepinguid korduvalt pikendati. Vaatamata sellele on nimetatud laenust tänaseks tasutud vaid 146 996 eurot,» teatas Mirale Grupi esindaja vandeadvokaat Viktor Särgava.

Ta lisas, et alates 2014. aasta novembri lõpust ei ole Minicredit tasunud ka kohustuste pealt intresse. «Mirale Grupp on võla kättesaamiseks esitanud kirjalike hoiatusi ja samuti pidanud läbirääkimisi AS-i Minicredit juhatuse liikme Vitali Jaroševitšiga. Kuigi käesoleva aasta juulikuus lubati esitada võlaküsimuse lahendamiseks kirjalik ettepanek, on see siiani esitamata,» märkis advokaat.

Samuti märkis Mirale Grupi esindaja, et ehkki Minicredit tegeleb tarbijakrediidi väljastamisega, ei ole firmal seni finantsinspektsiooni tegevusluba, ehkki see on kohustuslik alates tänavu maikuust. Seega on Särgava hinnangul Minicrediti tegevus sisuliselt seiskunud.

«Eeltoodust tulenevalt ei näinud OÜ Mirale Grupp muud võimalust, kui esitada AS Minicredit vastu Harju maakohtusse pankrotiavaldus. Pankrotiavaldus tuleb läbivaatamisele kohtuistungil 22. augustil,» märkis vandeadvokaat.

Minicredit ei ole seni 2015. majandusaasta aruannet äriregistrile edastanud, ehkki vastav tähtaeg saabus juuni lõpus. Aastal 2014 oli firma käive 524 000 eurot ja puhaskahjum 2 miljonit eurot. Firma emaettevõte oli toona Eestis registreeritud AB Kapitum OÜ.

«AS MiniCredit on usaldusväärne rahvusvaheline ettevõte, pakkudes MiniCredit kaubamärgi all kiirlaene Eestis, Lätis, Poolas ja Gruusias,» kirjutas firma juhatuse liige Vitali Jaroševitš 2014. aasta aruandes.

Minicrediti kodulehelt ei selgu, et ettevõte oleks enda tegevuse lõpetanud. Kodulehe järgi pakub firma korduva laenu puhul näiteks 500-eurost laenusummat tähtajaga 30 päeva intressiga 20 eurot, mis teeb krediidikulukuse määraks 60,1 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles