Veskimägi: viimane suur rahasüst Eestile (1)

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi
Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Soome-Eesti gaasitoru rahasüst on ilmselt viimane, mida sellises mahus Euroopa Liit Eestis rahastab, arvas Eleringi juht Taavi Veskimägi.

Euroopa Komisjon kinnitas eile, et eraldab Soome ja Eesti vahelise gaasitoru Balticconnector ehituseks 187,5 miljonit eurot. Balticconnectori rajamise ühe poole, Eleringi juht Taavi Veskimägi kinnitas Äripäevale, et ta on Euroopa Komisjoni gaasijuhtme rahastusotsusega väga rahul.

«Ükski projekt ei ole kunagi 75 protsenti kaasfinantseerimist saanud ja tõenäoliselt ka kunagi ei saa, arvestades seda, mis Euroopa Liidus praegu toimub,» rääkis ta.

Eleringi jaoks on Veskimäe sõnul viimased kaks aastat, ja mitte ainult, Euroopast raha saamisel väga edukad olnud. «Ma ei tea ühtegi teist organisatsiooni ega ettevõtet Eestis, kes projektipõhiselt oleks nii palju suutnud Euroopa Liidust raha kaasata,» ütles Veskimägi.

Edasi saab lugeda Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles