Türgi võimuvõitlus pelutab Eesti ettevõtjaid

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi lipp ja selle taustal olevad kohalikud
Türgi lipp ja selle taustal olevad kohalikud Foto: AP/ Scanpix

Eesti ettevõtetel on Türgiga keeruline äri ajada, sest kunagi ei tea, mis otsus järgmisena tuleb.

Veiseid on siit Türki veetud alates 2010. aastast ning praegu on ramadaanijärgsele ajale ja suvekuudele omaselt loomade ekspordis seisak. «Me loodame siin kontakti saada, eelmisel aastal umbes sel ajal või natuke hiljem hakkas juba eksport peale sinnapoole, aga momendil on vaikus,» ütles Eesti Lihaveisekasvatajate Seltsi juht Aldo Vaan Äripäevale

Türgi välismajandussuhete Eesti-Türgi koordinaator Galip Ilter ütles potentsiaalsete ekspordiartiklite kohta, et Eesti võiks ekspordil Türki panustada rohkem infotehnoloogiale. Tarkvaraarendaja Nortali tegevjuht Andre Krull sellest mõttest väga ei vaimustunud, sest nemad vaatavad Türgit pigem ressursituruna. 

Olukorrast Türgis püüab kasu lõigata näiteks Eesti varahaldusfirma Avaron, kes Türgi börsi kukkudes selle osakaalu enda juhitavates portfellides veidi suurendas.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles