Toyota kutsub rikkeohu tõttu Eestis üle 1800 sõiduki hooldusse

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

AS Toyota Baltic teatas, et kutsub võimalike kütusesüsteemi vigade tõttu Eestis hooldusesse enam kui 1700 Toyota Avensist ning 121 Lexus IS 250-t.


Väljaspool Euroopat tulnud klientide tagasisidele tuginedes algatab Toyota ja Lexus teatud mudelite hoolduskampaania, mille käigus asendatakse teatavad mootori toitesüsteemi komponendid või viiakse läbi komponentide hooldus.

Siiani pole maailmas teatatud mitte ühestki selle seisundiga seonduvast õnnetusest.

Hoolduskampaania puudutab ajavahemikus juuli 2000 kuni juuni 2003 toodetud Avensiseid, millel asendatakse kütusepumba tagasivooluklapp.  

Vahemikus juuli 2000 kuni juuni 2008 toodetud Avensistel asendatakse kütusetoru ning ajavahemikus august 2007 kuni veebruar 2009 toodetud Lexustel pingutatakse kütuse rõhuanduri kinnitust.

Kütusepumba tagasivooluklapi asendamine ja/või kütusetoru asendamine puudutab Eestis 1738 Avensist.

Teatud Avensise sõidukitel, millel on 2,0- või 2,4-liitrine otsepritsega ottomootor, võib kütusesüsteemiga esineda järgnevaid probleeme:

-Erinevatest sõidutingimustest põhjustatud kütuserõhu kõikumise tõttu võib kütusetoru pika aja jooksul vähesel määral praguneda.

-Aja jooksul võib kütusepumba tagasivooluklapi tihendusseib väsida. Halvimal juhul võivad need probleemid lõppeda minimaalse kütuselekkega.

Hooldustöö hõlmab kütusetoru ja/või kütusepumba tagasivooluklapi asendamist – selleks kulub maksimaalselt viis tundi. Töö teostatakse kliendile tasuta.

Kütuse rõhuanduri kinnituse pingutamine

Eestis puudutab see hooldustöö 121 Lexus IS 250’t. Eestis pole esitatud ühtegi sellest seisundist tingitud kaebust ega teatatud ühestki selle seisundiga seonduvast õnnetusest.

Võib juhtuda, et aja jooksul kütuse rõhuanduri kinnitus nõrgeneb. Selline nõrgenemine võib põhjustada kütuseleket. Hooldustöö hõlmab kütuse rõhuanduri kinnituse pingutamist. Selleks kulub ligikaudu kolm tundi. Töö teostatakse kliendile tasuta.

Asjaga seotud Toyotade ja Lexuste omanikega võetakse lähiajal ühendust ning neil palutakse oma sõidukid Toyota või Lexuse volitatud edasimüüjate juurde ülevaatusele viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles