Venemaa keskpank: 2017. aasta inflatsioonieesmärki raske täita

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa keskpanga sõnul on 2017. aasta inflatsioonieesmärki raske täita.
Venemaa keskpanga sõnul on 2017. aasta inflatsioonieesmärki raske täita. Foto: Tairo Lutter / Postimees

On oht, et järgmisel aastal ei õnnestu langetada Venemaal inflatsiooni nelja protsendi tasemele, mis on eesmärk, öeldakse keskpanga uuringu- ja prognoosiosakonna analüüsis ja vahendab BNS.

Koostatud trajektoori järgi peaks inflatsioon selle aasta lõpuks langema 5,5 protsendile ja järgmise aasta lõpuks neljale protsendile. Kuid inflatsioon on hakanud etteantud trajektoorist kõrvale kalduma ja mida suuremad on kõrvalekanded, seda raskem on eesmärgi saavutamine, seisab analüüsis.

Inflatsiooniootused tõusid juulis teist kuud järjest ja olid 8,3 protsenti ning see võib hoida inflatsiooni loodetust kõrgemal tasemel.

Järgmise aasta inflatsiooniriske suurendab suure hinnapaindlikkusega kaupade nõudluse taastumine. Seda riski saab vähendada, kui niisuguste kaupade nõudluse kasvuga kaasneb nende pakkumise suurenemine, rõhutas keskpank.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles