Üht maailma suuremat lennukitootjat süüdistatakse korruptsioonis

Mariann Prooses
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbus A350 õhku tõusmas
Airbus A350 õhku tõusmas Foto: SCANPIX

Lennukitootmishiid Airbus sattus korruptsioonisüüdistuste keskmesse seoses väljastpoolt tellitud konsultantide kasutamisega, vahendab CNN. 

Airbus on korruptsioonisüüdistusi tunnistanud ning hetkel uurib Suurbritannia korruptsioonibüroo Airbusi majandustegevust. Lennukitootja väidete kohaselt avastas korruptsioonibüroo, et mõnede klientide ekspordifinantseerimise avaldustes oli konsultantide info vääralt või puudulikult esitatud. 

Aprillis teatas teise suure lennukitootjaga konkureeriv Airbus, et on teavitanud nii korruptsioonibürood kui ekspordikrediidi agentuure ettevõtte tegevuses ilmnenud vigadest ja et teeb uurimisega koostööd.

Ekspordikrediidi toetused on kas laenud või kindlustus, mida antakse ettevõtetele aitamaks katta ekspordiriske.

Peale seda kui Airbus selle aasta alguses teatas oma majandustegevuses ilmnenud vigadest, peatasid ekspordikrediidi agentuurid Euroopas osaliselt lennukitootja rahastamise.

Eelmisel kuul teatas Airbus, võtab sihiks taastada rahastamine selle aasta neljandaks kvartaliks. Samuti teostab ettevõte põhjaliku ülevaate suhetest väljastpoolt tellitud konsultantidega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles