Swedbank: euro vajub, dollar tõuseb

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
100-dollarilised rahatähed.
100-dollarilised rahatähed. Foto: Reuters / Scanpix.

Swedbanki fondijuhi Kristjan Tamla hinnangul muutub USA dollar kallimaks, seda kas või seetõttu, et eeldatavasti langetab Euroopa Keskpank (EKP) juba selle aasta lõpus intressimäärasid.


Tamla sõnul on praegu dollaril paremad väljavaated tugevnemiseks kui eurol. Ta ennustas, et EKP jõuab juba selle aasta lõpuks või hiljemalt järgmise aasta alguseks olukorda, kus julgeb alandada baasintresse.

Edaspidi peaks tema ennustuse kohaselt intressilangus jätkuma.

«Euroopa Keskpank alandab järgmise aasta jooksul tõenäoliselt intressi märksa rohkem kui Ameerika Ühendriigid,» rääkis Tamla.

«Kui kahe riigi intresside erinevus väheneb - kõrgemad Euroopa intressid jõuavad järjest lähemale USA madalamatele intressidele, siis seda vähematraktiivsemaks muutub selle regiooni valuuta, mille intressid rohkem langevad.»

Samas lisas ta, et ennustas dollari tugevnemist euro suhtes ka eelmise aasta lõpus ja selle aasta alguses, kuid siis osutus taoline prognoos natuke ennatlikuks.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles