Kiviõli Keemiatööstus: kaeveluba saabus viimasel hetkel

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkivikaevandus.
Põlevkivikaevandus. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kiviõli Keemiatööstuse juhatuse esimehe Robert Karpelini sõnul tervitab ettevõte keskkonnaministeeriumi neljapäeval välja antud kaeveluba Põhja-Kiviõli II kaeveväljale.

«Luba kaevetööde jätkamiseks oleme väga pikalt oodanud, see loob eelduse ettevõtte tegevuse jätkamiseks ja töökohtade säilitamiseks piirkonnas. Kaeveloa väljastamise protseduur oli väga põhjalik, mistõttu tuli luba ettevõtte jaoks suhteliselt viimasel hetkel,» ütles Karpelin.

Tema sõnul alustab ettevõte koheselt ettevalmistustöödega. «Karjäär saab taas täie võimsusega tööd alustada, ja kõik kaevurid saavad taas täiskoormuse.»

«Oluline on rõhutada, et Kiviõli Keemiatööstuse kaevandustegevusele ei ole 2003 aastast alates tehtud ühtegi etteheidet või ettekirjutust, seda nii keskkonna – kui muude normide täitmise osas. Kõik vastupidised väited on otsene vale,» sõnas Karpelin.

OÜKiviõli Keemiatööstuse annab tööd ligi 700-le inimesele Kiviõli linnas, Sonda vallas ja mujal ümbruskonnas.

«Kaevetööde käivitamine mõjutab positiivses suunas Sonda valla ja Kiviõli linna eelarvet. See on kõigi meie jaoks väga hea uudis. Majanduslik olukord piirkonnas on väga raske, töökohtade defitsiit reaalne probleem,» sõnas Karpelin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles