Valmistoidu tarbimine on jätkuvalt populaarne

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmistoitu tootvate ettevõtete müügitulu kasvas.
Valmistoitu tootvate ettevõtete müügitulu kasvas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Valmistoitu tootvad ettevõtted valmistasid 2016. aasta esimeses kvartalis peaaegu 50 miljoni euro eest toodangut, millest pool läks ekspordiks.

Valmistoitu tootvate ettevõtete müügitulu oli 2016. aasta esimeses kvartalis 63,8 miljonit eurot, mida on 15,7 protsenti enam eelmise aasta sama perioodiga võrreldes. Müüginumbrite tõusu toetas nii sise- kui välisnõudluse kasv, selgub Maaeluministeeriumis koostatud valmistoitu tootvate ettevõtete 2016. aasta esimese kvartali ülevaatest. 

«Sisetarbimise kasvu toetas kiire palgakasv ja tarbijahinna langus. Samal ajal soodustas eksporti meile oluliste kaubanduspartnerite majandusolukorra paranemine,» ütles Maaeluministeeriumi kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakonna juhataja Taavi Kand.

Statistikaameti andmeil suurenes valmistoidu müük Eesti siseturul 12 protsenti. Valmistoidu eksport suurenes võrreldes eelmise aasta sama perioodiga seitse protsenti.

Valmistoitu tootvatel ettevõtetel on oluline koht Eesti toiduainetööstuses, andes 16 protsenti toiduainetööstuse müügitulust ning peaaegu neljandiku toiduainetööstuse lisandväärtusest ja ekspordist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles