ELi kodanikud soovivad brittide karmi kohtlemist (7)

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendkuningriigi ja ELi lipud.
Ühendkuningriigi ja ELi lipud. Foto: SCANPIX

Üheksas Euroopa Liidu (EL) liikmesriigis korraldatud küsitlusest selgus, et kõige vaenulikumalt on Suurbritannia suhtes meelestatud prantslased.

Uuringufirma Ipsos Mori läbi viidud küsitluses sooviti üheksa ELi liikmesmaa kodanikelt teada, kas EL peaks Suurbritanniaga uute suhete üle läbi rääkides pakkuma saareriigile soodsaid või ebaasoodsaid tingimusi, et hoida ära teiste riikide ühendusest lahkumist, vahendab Politico.

Tulemused näitasid, et enim soovivad brittidele ebasoodsate tingimuste pakkumist prantslased: küsitlusele vastanuist oli seda meelt 39 protsenti. Karmi kohtlemist pooldavad ka Belgia, Hispaania ning Itaalia valijad. Kõige leebemad olid poolakad, selgus uuringust.

Väärib märkimist, et üksnes kolmes riigis – Rootsis, Poolas ja Ungaris – leidus rohkem neid vastanuid, kes arvasid, et EL ei peaks kõnelustel brittidega viimaste elu raskeks tegema. Siiski oli igas riigis – välja arvatud Suurbritannias endas – kõige rohkem neid vastajaid, kes ei osanud üldse seisukohta võtta.

Kokku küsitleti uuringu käigus ajavahemikus 24. juunist 8. juulini 12 525 täiskasvanut.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles