Sarkozy: mina ja Merkel ei hülga eurot kunagi

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarkozy Maailma majandusfoorumil esinemas.
Sarkozy Maailma majandusfoorumil esinemas. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy ütles Davosis Maailma majandusfoorumil, et kuna euro kokkukukkumise tagajärjed oleks katastroofilised, siis ei lase ei tema ega Saksamaa kantsler Angela Merkel kunagi eurol hävida.


«Ei mina ega kantsler Merkel, me kunagi, mitte kunagi ei pööra oma selgu eurole. Me ei hülga kunagi eurot, me kunagi ei loobu eurost,» vahendas Eubusiness Sarkozy sõnu.

«Euro on Euroopa ja Euroopa on mananud 60 aastat rahu meie kontinendil, seetõttu me ei lase kunagi eurol kaduda või hävida,» kinnitas Prantsusmaa president.

«Meie jaoks ei ole see lihtsalt majandusküsimus, see puudutab meie kui eurooplaste identiteeti,» lisas ta.

«Need teist, kes tahavad panustada euro vastu, olge ettevaatlikud, kuidas investeerite,» hoiatas Sarkozy. «Oleme kindlalt otsustanud tagada euro tugevuse.»

«See on nii oluline, et me oleme kohal, mil iganes see [euro] vajab kaitset,» rõhutas ta. «Selle kokkukukkumise tagajärjed oleks nii katastroofilised, et me ei saaks mitte kunagi seda ideed oma mõtteis kanda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles