Riik on põhimõtteliselt nõus Pärnu lennujaama toetama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romek Kosenkranius.
Romek Kosenkranius. Foto: Meelis Meilbaum/

Riik on nõus leidma vahendeid Pärnu lennujaama renoveerimiseks, mis läheks maksma ligikaudu 13 miljonit eurot, kuid ootab omavalitsustelt vastutasuks lennujaama jooksvate kulude tõusu katmist, ütles Pärnu linnapea Romek Kosenkranius.

«Meile on antud valik, kohtusime ka majutusettevõtete juhtidega. Juttu on olnud sellest, et kui riik leiab vahendid lennujaama renoveerimiseks, siis ootab ta omavalitsustelt lennujaama käivitamisega kaasnevate suuremate kulude katmist,» ütles Kosenkranius BNS-ile.

Kosenkraniuse sõnul on oma koostöövalmidust väljendanud ka Tallinna lennujaam. Projektiga minnakse tema sõnul sisuliselt edasi tõenäoliselt sellel sügisel.

Aprilli lõpus saatsid Pärnu maavanem Kalev Kaljuste, linnapea Romek Kosenkranius, omavalitsuste liidu juht Lauri Luur ja Pärnumaalt valitud riigikogu liige Andres Metsoja valitsusele taotluse Pärnu lennujaama renoveerimiseks mõeldud 13 miljoni euro eraldamiseks.

Rootsi lennuliiklusteenistuse läbi viidud uuringu kohaselt maksaks Pärnu lennujaama renoveerimine kaasaegselt töötavaks transiidisõlmeks 13 miljonit eurot. Raporti järgi oleks Pärnu lennujaamal potentsiaal teenindada viie aasta pärast 48 000 reisijat, kellest tulev sotsiaalmajanduslik mõju ulatuks 3,8 miljoni euroni aastas.

Kui varem võeti Pärnu lennujaamas suviti vastu rahvusvahelisi tšarterlende Soomest ja Rootsist, siis 2014. aastal see enam lennuraja seisukorra tõttu võimalik ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles