Eesti kroonide kujundaja peab rahasuplust ebaväärikaks

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Vladimir Taiger mullu veebruaris enda kujundatud Tartu rahu 90. aastapäevale pühendatud marki esitles, oli kohal ka peaminster Andrus Ansip.
Kui Vladimir Taiger mullu veebruaris enda kujundatud Tartu rahu 90. aastapäevale pühendatud marki esitles, oli kohal ka peaminster Andrus Ansip. Foto: Sille Annuk

Eesti kroonide kujundaja Vladimir Taiger peab ebaväärikaks purustatud kroonide kasutamist kunstiprojektis, mis pakub rahasuplust.


«Iseseisva riigi üks sümboleid on rahvuslik valuuta. Seega on meil üks juba vähem,» ütles euro kasutuselevõtu kohta Taiger, kes on kujundanud äsja käibelt kadunud 5- kuni 500-kroonised Eesti oma rahatähed.

«Kõige õilsamaks on peetud lahkunu tulele anda. See on iidne eesti komme. Sobib ka nüüd,» viitas kunstnik, et Eesti Panga plaan purustatud kroonid koostootmisjaamale kütteks anda on talle vastuvõetav.

«Võite ka mind nende mõnede hulka arvata, kes sellist Eesti krooni kasutamist ebaväärikaks peavad. Minu arusaam kunstist on teistsugune,» kommenteeris Taiger kunstiprojekti, mis pakub inimestele võimalust purustatud kroonides supelda.

«Kõige parem kasutus käibelt kadunud kroonidele oleks need sorteeritult ja nominaalide kaupa pakitult minule anda,» lõpetas kunstnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles