Skeleton sai Malaisiast 13 miljonit

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skeleton Technologies finantsjuht Indrek Kaldoja ja juhatuse esimees Taavi Madiberk koos superkondensaatoritega.
Skeleton Technologies finantsjuht Indrek Kaldoja ja juhatuse esimees Taavi Madiberk koos superkondensaatoritega. Foto: Eero Vabamägi

Skeleton Technologies sai Aasia riskikapitalifondi juhtimisel 13 miljoni euro suuruse rahasüsti.

Superkondensaatoreid valmistav Eesti ettevõte Skeleton Technologies sai Malaisia riskikapitali investeerimisfirma FirstFloor Capitali juhtimisel 13 miljoni euroni küündiva uue investeeringu.

C-vooru investeering, mis hõlmab ka olemasolevaid investoreid UP Invest ja Harju Elekter, tõstab ettevõtte koguinvesteeringute mahu 26,7 miljoni euroni. Rahasüst võimaldab Skeletonil grafeenist superkondensaatorid massiturgudele ning samal ajal liikuda väärtusahelas ülespoole, pakkudes klientidele “võtmed kätte” energiasalvesüsteeme.

Global Cleantech 100 ettevõtete hulka kuuluv Skeleton Technologies kasutab FirstFloor Capitali investeeringut superkondensaatori ja selle elektroodi disaini optimeerimiseks, et saavutada suurem mahtuvus ja tööpinge. Sellised muutused avavad ettevõtte ainulaadse grafeenipõhise materjali (mida tuntakse ka kui karbiidset päritolu süsinikku) täielikud võimalused.

FirstFloor Capitali tegevjuht Fahmi Hamzah ütles, et Skeleton Technologies arengueesmärkide kiire saavutamine näitas ettevõtte sobivust FirstFloori suure arengupotentsiaaliga tehnoloogiafirmade portfelli lisamiseks. Tema sõnul kinnitavad automatiseeritud tehase käivitamine Eestis ning Saksamaale Dresdeni lähistele rajatava tehase skaleerimine 2017.a. alguseks ettevõtte  kindlat liikumist seatud eesmärkide suunas.

Skeleton Technologies tegevjuht Taavi Madiberk märkis, et tulevikus on ettevõtte strateegiline eesmärk liikuda komponentide tarnijast energiasalvestite lõpplahenduste pakkujaks, mis loob võimaluse kasvada superkondensaatorite turu põhitegijaks.

«Tesla asutaja Elon Musk tegi julge ennustuse, et tulevikutehnika, nt elektrisõidukite, puhul on läbimurdeks superkondensaatorid ja mitte akud,» rääkis Madiberk. Tema sõnul kavatseb ettevõte jätkata mahukate investeeringutega teadus- ja arendustegevusse, et suurendada veelgi konkurentsieelist turul, mille väärtus tööstusanalüütikute hinnangul on 2025. aastaks 8,3 miljardit USA dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles