Kuuldus: Katari emiiri fond soovib osta Manchester Unitedi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester Unitedi tähtmängija Wayne Rooney (valges vasakul) kohtumisel Blackpooliga paar päeva tagasi
Manchester Unitedi tähtmängija Wayne Rooney (valges vasakul) kohtumisel Blackpooliga paar päeva tagasi Foto: SCANPIX

Pärsia lahe ääres asuva Katari sõltumatu fond Qatar Holding on pidanud läbirääkimisi, et osta Inglismaa ja kogu Euroopa üht kuulsamat jalgpalliklubi, Manchester United.

Läbirääkimised toimusid detsembris, kuid katkesid erimeelsuste tõttu kauba hinna üle, kirjutab Briti veebikülg MarketingWeek viitega kohalikule ajalehele The Sunday Times.

Klubi praegune omanik, perekond Glazer, tahaks klubi eest 2 miljardit inglise naela, kuid fond, mis esindab Katari emiiri perekonna huve, hindab klubi 1,5 miljardile naelale.

(Vahemärkusena summade kohta - kui arvestada, et 1 nael on 1,16 eurot, siis on summade suurusjärgud hoomatavad ka naelades – T.L.)

Manchester United eitab jutte klubi müügist. Klubi kõneisik teatas: «Siin pole mingeid ettepanekuid klubi ostmiseks ja ükski selline pole ka teretulnud, sest see pole müügis.»

Kuuldused sellest, et Glazerite perekond sooviks klubi müüa, vallandusid mullu novembris, kui omanik maksis ära 220 miljoni naela suuruse kõrge intressiga laenu. See tegu tõstab klubi atraktiivsust võimaliku ostuhuvilise silmis.

Praegu on klubil võlgu 526 miljonit naela. Seda on aga Manu Toetajate Fondi (Manchester United Supporters Trust) koondunud fännide arvates ikka liiga palju.

Siinkohal väärib meenutamist, et ühe teise Inglismaa jalgpalliklubide koorekihti kuuluva klubi, Chelsea, ostis 2003. aastal Vene miljardär Roman Abramovitš, makstes 150 miljonit naela.

Teemaga seondub ka allpool lisatud artikkel teemal, kuidas rikkad Pärsia lahe äärsed riigid kinnitavad üha enam kanda suurvõistluste korraldajana. Katar sai hiljuti õiguse korraldada jalgpalli MM aastal 2022.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles