Aasta parim talu: ei tea, mis saab ekspordist Türki

Liina Kanarbik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gunnar Aug on väljaõppinud laevamehaanik, kellele ei antud ühel hetkel enam välisviisat. Et mitte kalda peale lehvitama jääda, otsustas ta naasta vanemate tallu.
Gunnar Aug on väljaõppinud laevamehaanik, kellele ei antud ühel hetkel enam välisviisat. Et mitte kalda peale lehvitama jääda, otsustas ta naasta vanemate tallu. Foto: Eero Vabamägi

Nädalavahetusel said Hiiumaa Anno talu omanikud üllatuse osaliseks – nende 120-pealise lihaveisekarjaga majapidamine valiti aasta taluks.

«Võiks öelda, et olime ehmunud, kui teatati, et Anno talu pälvis parima talu preemia,» nentis talu perenaine Mariana Aug koos abikaasa Gunnariga eile oma valdusi näidates. Ehmatusest tuli aga kähku toibuda. «Täna öösel sündis aasta parimasse tallu esimene vasikas. Vasika nimeks sai Eero,» rõõmustas pererahvas.

Gunnar ja Mariana Aug on nüüd juba hulga aastaid talu pidanud. Varem müüsid nad toorpiima ja hiljem töötlesid seda, kuid nüüd jalutavad Anno talu rohumaadel ainult lihaveised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles