Tootmist laiendav Ida-Virumaa metallifirma palkab 150 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töökuulutus
Töökuulutus Foto: ARNO SAAR

Ida-Virumaal Kiviõlis tegutsev metalliettevõte OÜ Shroma kavatseb tänu riiklikule töökoha loomise toetusele järgmise aasta jooksul investeerida tootmise laiendamisse 2 miljonit eurot ja tööle võtta kuni 150 uut inimest.

«Meie plaan on tasapisi hakata tootmist laiendama, kuna nõudlus on hea. Ehitame metallkonstruktsioonide valmistamiseks uue angaari,» ütles Shroma juhatuse liige Teimuraz Kardava BNSile.

Ta tõi välja, et tootmise laiendamise ja inimeste palkamise idee tõukub olulisel määral ka riiklikust töökoha loomise toetusest, mis näeb ette vähemalt 20 inimest palganud ettevõttele töötaja pealt 50 protsendilist palga kompenseerimist aastas.

«See on kindlasti väga vajalik meede ja aitab meid. Samas võtame me seda veel rahulikult ja arutame kohaliku töötukassa esindusega kõik nüansid läbi,» rääkis Kardava, lisades, et uus tootmishoone võiks valmida siiski järgmise aasta jooksul, mil palgatakse juurde ka töötajaid.

Praegu töötab Shromas ligikaudu 80 inimest. Ettevõtte käive oli möödunud aastal 3,9 miljonit eurot, millest puhaskasum moodustas 565 996 eurot, selgub majandusaasta aruandest.

Ligi 95 protsenti Shroma müügitulust tuli mullu konteinerite tootmisest. Väiksema osa moodustas varuosade ja materjalide müük, vanametalli müük ja veoteenus.

Ettevõtte põhitegevuseks oli kuni 2009. aastani toitlustamine gruusiapärase rahvusliku köögi järgi ja kaubandustegevus. Raskete majandustingimuste tõttu 2009. aastal sulges firma kohviku ja jätkas metallist detailide tootmisega.

Valitsus kinnitas aprilli lõpus eelnõu, millega kehtestati Ida-Virumaa tööhõive probleemide lahendamiseks töökoha loomise toetus, mille suurus on 50 protsenti töötaja töötasust.

Toetuse maksmise eesmärk on soodustada töökohtade loomist Ida-Viru maakonda, kus on kõrgeim tööpuudus Eestis. Lisaks Shromale kaalub meedet kasutada ja töötajaid juurde võtta ligi 10 Ida-Virumaa ettevõtet.

Toetust makstakse tööandjale, mis võtab Ida-Viru maakonnas tööle ühe kuu jooksul vähemalt 20 töötut. Pärast selle nõude täitmist võib tööandja saada toetust iga täiendavalt tööle võetud töötu eest.

Toetuse ülempiir on kahekordne töötasu alammäär ja seda makstakse 12 kuu jooksul. Kahekordne töötasu alammäär on 2016. aastal tunnitasu eest 5,08 eurot ja kuutasu eest 860 eurot ning 2017. aastal vastavalt 5,56 ja 940 eurot.

Töökoha loomise toetuse plaanitud kulu 2016. aastal on 400 000 eurot ja järgmisel aastal 2,5 miljonit eurot. Toetust rahastatakse tööturuteenuste ja –toetuste sihtkapitalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles