Rio olümpiamängud kasutavad võltsijate vastu nende oma relva

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio olümpiamängude ametlik pood
Rio olümpiamängude ametlik pood Foto: Ekraanitõmmis videost

Copacabana rannal on Rio 2016 olümpiamängude kauplus, kus suveolümpiamängude logoga T-särk maksab 26 eurot.

Poole tunni tee kaugusel on peaaegu identne särk müügil kõigest poolega sellest hinnast. Materjal on küll õhem, aga tegu pole võltsinguga – ka sellel T-särgil on olemas Rahvusvahelise Olümpiakomitee õnnistus, vahendab Bloomberg.

Kuna paljud brasiillased ei jaksa endale olümpiapileteid või suveniire osta, on organiseerijad valinud uudse lähenemise. Lisaks turistidele müüdavale kallimale kaubale on olemas ka odavamad identsena tunduvad meened, mis maksavad palju vähem.

Tavaliselt on olümpiakomitee strateegia müüa oma kaupa kallimalt ning jahtida võltsingute müüjaid. See peaks aga võltsijate elu raskemaks tegema ning meeldima kohalikele riigis, mille keskmine alampalk jääb alla 250 euro.

Odavamad versioonid peaksid moodustama 60 protsenti müügist ning 40 protsenti tulust. Rio olümpiamängud loodavad meenete müügiga teenida 270 miljonit eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles