Lekkis Cameroni «rüütlitabel»

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia peaminister David Cameron  viimast päeva ametis.
Suurbritannia peaminister David Cameron viimast päeva ametis. Foto: SCANPIX

Eile avanes brittidele võimalus vaadata, keda igatseb austada ja esile tõsta ametist taganenud peaminister David Cameron.

Nimelt tõi Sunday Times lugejate ette lekkinud nimekirja inimestest, keda Cameron rüütliseisuse ja muu tunnustuse vääriliseks peab.

48 nime hulgas on mitmeid liitlasi ja Euroopa Liitu jäämise kampaania aktiviste, vahendab Bloomberg.

Värske valitsuse liikmetest tuleks rüütliks lüüa rahandusminister Philip Hammond ja kaitseminister Michael Fallon, aga ka David Lidington ja Patrick McLoughlin. Teenetemärgi Companion of Honour vääriline oleks Cameroni hinnangul endine rahandusminister George Osborne.

«Jääjate» kampaaniat vähemalt 350 000 naelaga toetanud ärimees Ian Taylor on rüütlikandidaatide nimekirjas, kampaaniajuht Will Straw saaks sellise tiitli nagu Commander of the Most Excellent Order of the British Empire.

Sunday Timesi andmetel on nimekirjas kakskümmend kunagist Cameroni valitsuse nõunikku, kaks tema sohvrit ja abikaasa Samatha stilist. Anonüümseks jäänud ametnik avaldas ajalehele imestust, et nimekirjast jäi välja kass Larry koduse aadressiga London, Downing Street 10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles