Mäetööstuses langes toodang ligi 60 protsenti

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkiviõli toorainet kaevandav Ojamaa kaevandus töötab praegu poole jõuga.
Põlevkiviõli toorainet kaevandav Ojamaa kaevandus töötab praegu poole jõuga. Foto: Liis Kängsepp

Tööstusettevõtted tootsid selle aasta juunis viis protsenti vähem toodangut kui eelmise aasta juunis. Toodang vähenes mäetööstuses ja töötlevas tööstuses, kuid suurenes energeetikas.

Mäetööstuses põhjustas ligi 60 protsendilise toodangu vähenemise põlevkivi kaevandamise kahanemine vähese nõudluse tõttu, mis oli tingitud madalast nafta- ja põlevkivisaaduste hinnast, teatas statistikaamet.

Juunis toodeti töötlevas tööstuses ühe protsendi vähem toodangut kui 2015. aasta samal kuul. Toodangu mahu vähenemist põhjustas eelkõige elektroonika- ja puittoodete ning toiduainete tootmise langus. Üle poole töötleva tööstuse tööstusharudest ei saavutanud juunis eelmise aasta mahtu.

Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang veel metalltoodete ning masinate ja seadmete tootmises. Toodang suurenes elektriseadmete, tekstiiltoodete ja mööbli tootmises.

Välisturule müüdi juunis 70 protsenti kogu töötleva tööstuse toodangust. 2015. aasta juuniga võrreldes suurenes korrigeerimata andmetel toodangu müük kodumaisele turule kolm protsenti, müük ekspordiks jäi eelmise aasta tasemele.  

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2016. aasta juunis tööstuses kokku kolm protsenti vähem toodangut kui eelmisel kuul, sealhulgas töötlevas tööstuses ühe protsendi vähem.

2015. aasta juuniga võrreldes toodeti elektrit 23 protsenti rohkem ja soojust 11 protsenti vähem.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles