Riigikogu võttis vastu kogumispensionide muudatused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Riigikogu võttis täna vastu kogumispensionide seaduse eelnõu, mis muuhulgas soodustab n-ö tööandjapensionit.


Kolmanda samba osas on üks suurimaid muudatusi maksuvabastus sissemaksetele, mida on võimalik maksustatavast tulust maha arvata.

Summa, mida tööandja saab töötajale maksuvabalt kolmandasse sambasse maksta, on 6000 eurot aastas või 15 protsenti aasta sissetulekust.

Kolmanda samba puhul vähendatakse ka enne osakuomaniku 55-aastaseks saamist tehtavate väljamaksete suhtes kehtivaid piiranguid, ühtlustatakse erinevate kolmanda samba skeemide vahel liikumise reegleid ning võimaldatakse toodete vahetamist ilma osakuomanikule või kindlustusvõtjale väljamakset tegemata.

Teenuse osutajale kehtestatakse kohustus hinnata vabatahtliku pensionifondi osakute sobivust kliendile.

Rahanduskomisjoni esimehe Taavi Rõivase sõnul muutuvad seadusemuudatusega vabatahtliku pensionifondi osakute vahetamise reeglid paindlikumaks, kuna kaotatakse ära kehtivad piirangud vahetatavate osakute minimaalse arvu ja vahetamise sageduse osas

«Nüüdsest saab  pensionifondide vahetamine olema võimalik kolm korda aastas. Sissemakseid saab uude fondi suunata kuitahes tihti,» lausus Rõivas.

Komisjoni esimehe sõnul puudutavad muudatused muuhulgas fondi vara investeerimisega seotud riskide juhtimise sisemisi protseduurireegleid ning investeeringutega kaasnevate võimalike huvide konfliktide maandamist, samuti kehtestatakse täiendavad piirangud konservatiivsete fondide vara investeerimisele.

Seadus jõustub alates 1. augustist, välja arvatud maksudega seonduvad muudatused.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles