Eurooplased eelistavad puhata kodus

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhka Eestis.
Puhka Eestis. Foto: estravel.ee

Olukorras, kus terrorirünnakud Türgist Prantsusmaani on räsinud suviste puhkajate rännuhimu, on reisikorraldaja Thomas Cook Group oluliselt kärpinud oma kasumiprognoosi eelarveaastaks 2016. 

Kui alles maikuus lubas Briti firma kuni 335 miljoni naelani ulatuvat kasumit, siis lõppeval nädalal tõmmati eeldatav tulemus ligikaudu 300 miljoni naela tasemele, kirjutab Bloomberg.

«Masendavad tulemused,» kommenteeris numbreid Berenbergi analüütik Stuart Gordon. «Ja kindlasti ei lähe see lugu teps mitte paremaks.»

Reisikorraldajatel on üha rohkem raskusi sihtkohtade leidmisega, kus puhkajad end turvaliselt tunneksid. Mullusuvel sulgusid sisuliselt turismi jaoks suured osad Egiptusest ja Tuneesiast.

Rida intsidente ja äsjane riigipöördekatse Türgis on tõmmanud alla nõudluse selle suure turu suhtes. Ridamisi rünnakuid on moslemid korraldanud ka Saksamaal – reisifirmade nagu Thomas Cook suurimas kliendibaasis.

«Me tegutseme raskes geopoliitilises keskkonnas. Meie võtmelisi kliendi- ja sihtkohaturge tabavad järjest raputused,» teatas pressiteate vahendusel Thomas Cooki tegevjuht Peter Fankhauser, kes tõi eraldi esile ka nõudluse kukkumise belglaste poolt, keda märtsis ehmatasid rünnakud tähtsaimas lennujaamas ja Brüsseli metroos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles