USA Kongressi raamatukogus elab metsik kull

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kull kongressi raamatukogus
Kull kongressi raamatukogus Foto: SCANPIX

Nädalajagu päevi on metsik emane kull elanud raamatukogu kõrge võlvlae all (vaata fotosid).

Avalikus lugemissaalis nägid Washingtonis asuva raamatukogu töötajad lindu esimest korda ringi lendavat 19. jaanuaril, kirjutab newslite.tv.

Asjatundjate poolt nooreks Cooperi kulliks (Accipiter cooperii) peetud lind sisenes ilmselt hoonesse lahtise luugi kaudu, kui tehti katuse korrastustöid.

Seni on katsed tiivulise külastaja tabamiseks luhtunud. Linnule pandi küll süüa ülesseatud lõksu, kuid kull oskas pärast toidu haaramist lennata allapoole nii, et ei jäänud lõksu kinni.

Raamatukogu töötajad on seadnud üles võrgu, et taksitada linnu sisenemist peamisesse lugemissaali.

Töötajate sõnul ei pruugi raamatukogu külastajad lindu märgata, sest ta on kõrgel lae all. Samuti ei ole praegu ohus ei linne ega külastajate heaolu. Üks raamatukogutöötajatest jälgib lindu pidevalt.

Päästerühm püüab kulli majast välja aidata siis, kui tal jälle kõht tühjaks läheb ja ta läheneb valmispandud toidule, kus lindu oleks võimalik lõksuga kinni püüda.

Seekord on pandud valmis ka teistsugune toit, see pole elav, nagu eelmine kord, vaid külmutatud põldvutt.

Allpool saab vaadata ka videouudist antud teemal Crawlcraft.com leheküljelt siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles